Varm og velduftende slår dampen dig i ansigtet, når du skænker en kop te.

I dag er te ikke bare den sorte Earl Grey, men kan også være grøn, rød eller hvid, og vi danskere er blevet ellevilde med at nyde drikken sammen. Enten hjemme eller på tesaloner.

Hvad er egentlig en god tekande?

Strængt  taget skal den ikke andet end at holde teen varm. Det er den primære funktion, men det er også en fordel, hvis den er god at holde, når man løfter kanden, og at den ikke drypper.

Mange keramikkander er glaseret på indersiden, fordi garvesyren med tiden sætter sig i de små sprækker i det uglaserede ler, og det kan betyde, at en uglaseret keramikkande får en særegen aroma.

Det endelig valg af tekande må dog bero på tedrikkerens smag og ønsker til design. Og her er mulighederne næsten uendelige; fra den eventyrlige i Alice serien , den boble himmelblå tekande eller den traditionelle buede tekande.

 En god kop te.

Så snart vandet koger, hældes det over teen i en opvarmet tekande. Med grøn te bør du vente til vandet er ca. 80 grader.

Derefter skal teen trække mellem 3-10 min. afhængigt af tesort , som fingerregel skal finbladede te ikke trække så længe som storbladede.

 

 

Mandag  13:00 - 17:30

Tirsdag 14:00 - 17:30

Onsdag 13:00 - 17:30

Torsdag 13:00 - 17:30

Ferie og lukkedage:

Uge: 7,13, 28, 29, 30, 42, 52, 1, 

Helligdage Lukket